Hoe prikkel jij je volgers tot het plaatsen van een reactie op Facebook?

Standaard

Lees drie tips waardoor je op een leuke manier je volgers kan uitdagen om een reactie achter te laten!

1. Stel een vraag

Vraag je volgers iets! Hierdoor geef je de mogelijkheid om te reageren. Let op bij de vraagstelling; stel je een ‘open’ of een ‘gesloten’ vraag? Een open vraag is vaak minder makkelijk snel en kort te beantwoorden zonder lang na te denken. Een gesloten vraag juist wel. Hieronder zie je een voorbeeld.

Open vraag: Hoe denk jij over het gebruik van Chrysanten?
Gesloten vraag: Gebruik jij Chrysanten in een grafstuk?

De eerste vraag vereist denkwerk en het antwoord zal naar alle waarschijnlijkheid niet kort en bondig zijn. Op de tweede vraag  zou een ja of nee al voldoen als reactie.

Een laagdrempelige gesloten vraag waar iedereen snel en makkelijk een reactie op kan geven zorgt voor een hogere respons.

2. Leg een dilemma voor

Post een bericht waarin je volgers kunnen kiezen voor het één of het ander. Zie het voorbeeld hieronder.

foto blog

Op deze manier kun jij je producten laten zien en kunnen volgers heel gemakkelijk hun mening delen. Een win-win post: jij komt erachter wat je volgers vinden van je producten en je volgers kunnen aangeven wat zij van jouw producten vinden!

3. Plaats leuke content

Probeer creatief en origineel te zijn binnen je vakgebied en/of branche. Op Facebook worden posts gefilterd; niet iedereen krijgt je post, status-update of foto automatisch te zien. Facebook geeft alle activiteiten een score (Edgerank) en degene met de hoogste score komen bovenaan in de ‘News Feed’ te staan. Deze score wordt onder andere gebaseerd op het aantal likes en reacties dat het bericht heeft gekregen en het aantal keren dat het is gedeeld.

Het is dus belangrijk dat volgers je content willen zien, lezen en delen! Als je Facebookvrienden je een tijdje links laten liggen, zullen langzaam maar zeker al je berichten uit zijn of haar News Feed verdwijnen.

Creëer ‘shareworthy content’: een combinatie van relevantie en fun.

Plaats een reactie